
ביום ראשון השבוע התקיימה באודיטוריום של עיריית כרמיאל תחרות הנואם הצעיר, מיזם של רוטרי ישראל המתקיים בשלושים השנים האחרונות. במרוצת שנים אלו השתתפו כבר כ-29 אלף תלמידים מכיתות ה’ עד י”ב. יו”ר הועדה הארצית “רוטרי הנואם הצעיר” 2022-2023 מרטין ליטרט מסבירה: רוטרי הנואם הצעיר הוא מיזם של ארגון רוטרי ישראל המעניק לאנשים הצעירים שנוטלים בו חלק, הזדמנות נפלאה להכיר בעובדה כי השמים הם לא הגבול מבחינת יכולותיהם. ההשפעה של המיזם עליהם היא עמוקה ומשנת חיים. הם מתחילים כשהאמונה ביכולותיהם נמוכה ומעורערת ומסיימים עם ברק בעיניים ותפיסת עצמי שונה לגמרי. אני רואה בתכנית זו, דרך נפלאה להעניק לאנשים צעירים כלים לחיים. יכולות משופרות בשפה, עמידה מול אנשים ויכולת ליצור טקסט משמעותי בנושא שבחרו ובדרך לסגל לעצמם כישורי חיפוש, ריכוז מידע וטיפול בחומרים להשגת המטרה”. התחרות בנויה מארבעה שלבים, תחרות בית ספרית, ממנה עולים הזוכים לתחרות עירונית, וממנה עולים לתחרות האזורית, והתחרות האחרונה תחרות ארצית. המיזם מתחיל עם פתיחת השנה בכיתות הלימוד, בשיתוף מנהלות בתי הספר ומורות מקצועיות לשפה הנבחרות להוביל את התוכנית בבית הספר ולהכשיר את התלמידים לקראת התחרויות. המורות מקבלות סדנת הכשרה לקראת תחילת שנת הלימודים, על ידי נציגי הרוטרי. מטרות התוכנית, עידוד למצוינות ושאיפה להצלחה ומנהיגות, מעורר דרך ארץ לשפה, לימוד והעמקה של תורת הדיבור ודרכי התבטאות. עמידה מול קהל, שימוש בקול, בשפת הגוף ואופן העברת המסר. התלמידים לומדים באמצעות התהליך כתיבה נכונה, חקר הנושא, עיצוב ושינוי דעות וסטיגמות, תוך הגברת הביטחון העצמי כי ידע הוא עוצמה. בתחרות השנה השתתפו שלושה בתי ספר: רקפת והאיריסים, מכרמיאל ובית ספר הר גילון ממשגב. בזה אחר זה עלו הילדים שהוכיחו כי גם בגיל צעיר כל כך ניתן ללמוד ולהצליח להעביר מסרים גם אם הם מורכבים, במקצועיות ורהיטות. הילדים שהשתתפו: אגם פיילס מבית ספר האיריסים בנושא מנהיגות. איתי גורין מבית ספר האיריסים בנושא חשיבה חיובית כדרך חיים. אלינה צ’סקה מבית ספר רקפת על בריוניות ברשתות החברתיות. לוטן טוחן מבית הספר הר גילון בנושא העצמה אישית. עמית כהן מבית הספר רקפת בנושא אורח חיים בריא. תמר זיסר מבית הספר הר גילון בנושא אורח חיים בריא. צוות השיפוט הורכב משופטים, נציגי מועדוני רוטרי שאינם מאותו אשכול, וכן נציגי ציבור שאינם חברים ברוטרי ואינם בעלי זיקה כלשהי למתמודדים, בני שטרן נשיא רוטרי מעלות, עדנה חן נשיאת רוטרי עכו ועליזה רוזן נציגת ציבור מכרמיאל. השתתפו באירוע ראש עיריית כרמיאל משה קונינסקי, ראש מינהל חינוך בעירייה אודי איזק. מפיקה ומנחת התחרות, ראש אפיק הקהילה והנוער, רכזת אזורית לנואם הצעיר אתי שפרברג, נשיאת מועדון כרמיאל דבורה ישראלי, נשיאת מועדון משגב חנה דביר, נשיאה מיועדת מועדון כרמיאל שושי ירון, ראש האשכול איציק קירשנבאום, סגן ראש האשכול שלמה מנדלבאום. נכחו חברי רוטרי כרמיאל ומשגב. מנהלות בתי הספר והמרכזות של הפרויקט.
שישה תלמידי כיתות ה’ וו’ מכרמיאל ומשגב בתחרות הנואם הצעיר מבית מועדון רוטרי הוכיחו כי בגיל צעיר היכולות שלהם אינן נופלות מאלו של מבוגרים
ביום ראשון השבוע התקיימה באודיטוריום של עיריית כרמיאל תחרות הנואם הצעיר, מיזם של רוטרי ישראל המתקיים בשלושים השנים האחרונות. במרוצת שנים אלו השתתפו כבר כ-29 אלף תלמידים מכיתות ה’ עד י”ב.
יו”ר הועדה הארצית “רוטרי הנואם הצעיר” 2022-2023 מרטין ליטרט מסבירה: רוטרי הנואם הצעיר הוא מיזם של ארגון רוטרי ישראל המעניק לאנשים הצעירים שנוטלים בו חלק, הזדמנות נפלאה להכיר בעובדה כי השמים הם לא הגבול מבחינת יכולותיהם. ההשפעה של המיזם עליהם היא עמוקה ומשנת חיים.
הם מתחילים כשהאמונה ביכולותיהם נמוכה ומעורערת ומסיימים עם ברק בעיניים ותפיסת עצמי שונה לגמרי. אני רואה בתכנית זו, דרך נפלאה להעניק לאנשים צעירים כלים לחיים.
יכולות משופרות בשפה, עמידה מול אנשים ויכולת ליצור טקסט משמעותי בנושא שבחרו ובדרך לסגל לעצמם כישורי חיפוש, ריכוז מידע וטיפול בחומרים להשגת המטרה”.
התחרות בנויה מארבעה שלבים, תחרות בית ספרית, ממנה עולים הזוכים לתחרות עירונית, וממנה עולים לתחרות האזורית, והתחרות האחרונה תחרות ארצית. המיזם מתחיל עם פתיחת השנה בכיתות הלימוד, בשיתוף מנהלות בתי הספר ומורות מקצועיות לשפה הנבחרות להוביל את התוכנית בבית הספר ולהכשיר את התלמידים לקראת התחרויות.



המורות מקבלות סדנת הכשרה לקראת תחילת שנת הלימודים, על ידי נציגי הרוטרי. מטרות התוכנית, עידוד למצוינות ושאיפה להצלחה ומנהיגות, מעורר דרך ארץ לשפה, לימוד והעמקה של תורת הדיבור ודרכי התבטאות.
עמידה מול קהל, שימוש בקול, בשפת הגוף ואופן העברת המסר.
התלמידים לומדים באמצעות התהליך כתיבה נכונה, חקר הנושא, עיצוב ושינוי דעות וסטיגמות, תוך הגברת הביטחון העצמי כי ידע הוא עוצמה.
בתחרות השנה השתתפו שלושה בתי ספר: רקפת והאיריסים, מכרמיאל ובית ספר הר גילון ממשגב.
בזה אחר זה עלו הילדים שהוכיחו כי גם בגיל צעיר כל כך ניתן ללמוד ולהצליח להעביר מסרים גם אם הם מורכבים, במקצועיות ורהיטות. הילדים שהשתתפו:
אגם פיילס מבית ספר האיריסים בנושא מנהיגות.
איתי גורין מבית ספר האיריסים בנושא חשיבה חיובית כדרך חיים.
אלינה צ’סקה מבית ספר רקפת על בריוניות ברשתות החברתיות.
לוטן טוחן מבית הספר הר גילון בנושא העצמה אישית.
עמית כהן מבית הספר רקפת בנושא אורח חיים בריא.
תמר זיסר מבית הספר הר גילון בנושא אורח חיים בריא.
צוות השיפוט הורכב משופטים, נציגי מועדוני רוטרי שאינם מאותו אשכול, וכן נציגי ציבור שאינם חברים ברוטרי ואינם בעלי זיקה כלשהי למתמודדים, בני שטרן נשיא רוטרי מעלות, עדנה חן נשיאת רוטרי עכו ועליזה רוזן נציגת ציבור מכרמיאל.
השתתפו באירוע
ראש עיריית כרמיאל משה קונינסקי, ראש מינהל חינוך בעירייה אודי איזק.
מפיקה ומנחת התחרות, ראש אפיק הקהילה והנוער, רכזת אזורית לנואם הצעיר אתי שפרברג, נשיאת מועדון כרמיאל דבורה ישראלי, נשיאת מועדון משגב חנה דביר, נשיאה מיועדת מועדון כרמיאל שושי ירון, ראש האשכול איציק קירשנבאום, סגן ראש האשכול שלמה מנדלבאום.
נכחו חברי רוטרי כרמיאל ומשגב. מנהלות בתי הספר והמרכזות של הפרויקט.