
נפצעה בשתי אצבעות ממכונה ותפוצה בכ- 530,000 ₪
עו"ד סלים: העובדה כי נפגע חזר לעבוד ולהשתכר לאחר התאונה אין משמעה שלא מגיע לו פיצוי, להפך, לעיתים חזרתו לעבודה מלמדת על פוטנציאל השתכרותו אלמלא התאונה ובנוסף מכח עילה נזיקית מגיע לנפגע פיצוי בגין כאב וסבל ויתר ראשי נזק נוספים.
אשה, בשנות השלושים לחייה, תושבת אזור כרמיאל, שבמהלך עבודתה במפעל, מכונה משכה את כף ידה וגרמה לה לפציעה בשתי אצבעות, תפוצה ע"י מבטחת המפעל בסכום של 410,000 ₪ וזאת בנוסף לתקבולים שקיבלה מהמוסד לביטוח לאומי בעוד כ 110,000 ₪.
כך נקבע בהסכם פשרה שהושג בין בא- כח התובעת עו"ד רשאד סלים מכרמיאל לבין חב' הביטוח שירביט שביטחה את המפעל.
לפי כתב התביעה שהגיש עו"ד סלים בשם התובעת נטען כי התאונה אירעה לפני כשנתיים כשהתובעת נתבקשה ע"י מעסיקה לנקות במטלית, חלק מהמכונה, וכשהכניסה את ידה לאזור המיועד, ידה נשאבה ושתיים מאצבעותיה נפצעו בקצוותיהן.
כתוצאה מהתאונה סבלה התובעת מפצעים קרועים באצבעות 3 ו- 4 בגלילים הרחיקנים, והמוסד לביטוח לאומי הכיר בה כנפגעת עבודה, וועדה רפואית מטעמו קבעה לה נכויות זמניות ונכות צמיתה של 14% שמכוחן קיבלה תקבולים מהמל"ל כ- 110,000 ₪.
באמצעות משרד עו"ד רשאד סלים פנתה התובעת לבית המשפט בתביעה נגד המפעל בו עבדה ומבטחת המפעל בעילה נזיקית, בה נטען כי התאונה אירעה בשל רשלנות המעביד שלא דאג לגידור המכונה ותקינותה כמו גם לשיטת עבודה בטוחה, בתביעה נטען גם כי המעביד הפר את חובתו להדריך את התובעת ולהזהירה מפני הסיכונים שבעבודה ויתר רשלנויות כמפורט בתביעה כמו כן נטען בתביעה כי לנכויות התובעת משמעות תפקודית גבוהה וכי העובדה שלאחר התאונה התובעת חזרה לעבוד ולהשתכר מלמדת על חריצותה ועל פוטנציאל השתכרות גבוהה שאבד עקב התאונה.
לאחר הגשת התביעה נוהל בין הצדדים משא ומתן מהיר ויעיל שבסיומו הוסכם כי התובעת תפוצה בסך 410,000 ₪ מעבר לתקבולי המל"ל.