
חודש מרס הוא חודש האישה הבינלאומי. בכל העולם מצוין תאריך ה-8 לחודש כיום האישה הבינלאומי.
בעקבות זכייתה בשבוע שעבר של החותרת הפראלימפית עטורת ההישגים , בת העיר כרמיאל, מורן סמואל , בחרתי בה כדמות מעוררת ההשראה של השבוע המיוחד.



החותרת האלופה מורן סמואל, קטפה עוד מדלייה. תחרות אליפות העולם בחתירה התקיימה הפעם במתכונת וירטואלית בשל ימי הקורונה הקשים העוברים על כל העולם.
סמואל הגיעה למקום השני באליפות העולם בחתירה באולם (indoor) שהתקיימה און ליין ברחבי העולם. היא ושלושה מחבריה לנבחרת, זכתה במדליית הכסף אחרי שחתרה במכשיר סימולטור המדמה סירה (ארגומטר מסוג קונספט2) 2000 מטרים בתוצאה: 8:26.2 דקות.
סמואל, ששברה שיא אישי, סיכמה בתום התחרות: “מצד אחד, זה עינוי לחתור על מכונה, מצד שני, כיף לחזור ולהתחרות”.
כוח רצון, נחישות והתמדה
סיפורה של מורן סמואל, החותרת הפראלימפית אלופת העולם מכרמיאל, הוא סיפור על כוח רצון, נחישות והתמדה. מי שהייתה בעברה כדורסלנית, לא קטעה את הקריירה הספורטיבית שלה גם אחרי שהפכה משותקת בפלג גופה התחתון : “החלטתי שאני אשלוט בחיים שלי. לא נכנסתי לדיכאון ולא התעסקתי בשאלה למה דווקא אני. העיסוק בספורט הוא הכוח המניע שלי לעשייה”.
מורן סמואל, 38, שסיפורה המופלא מעורר השראה בכל העולם ומהווה דוגמה להתרוממות רוח האדם, הגיעה לפסגה הכי גבוהה בענף: מדליית זהב, זכייה היסטורית באליפות העולם ובחירה מוצדקת ל”חותרת השנה”.
לא נשברה
סמואל שברה שיאים בדרך לפסגה, כשמאחוריה סיפור מדהים של ספורטאית מלידה, שלא נשברה גם ברגעים הקשים ביותר שאדם יכול לחוות, ובזכות רצון אדיר ונדיר, כבשה את ענף החתירה הפראלימפי.
זה התחיל בזכייה במדליית זהב בגביע העולם. חודשיים לאחר מכן היא השלימה דאבל היסטורי, כשזכתה במקום הראשון גם באליפות העולם. סמואל ניצחה במרוץ הגמר כשחצתה את קו הסיום במקום הראשון בזמן של 5:25.92 דקות, לאחר קרב איתנים מול אלופת בריטניה, שסיימה שתי שניות אחריה.
סמואל הייתה כדורסלנית מצטיינת בקבוצת נירוסופט כרמיאל, הספיקה להשתתף במשחקי גביע אירופה ובנבחרת הנשים הצעירה של ישראל.



את שירותה הצבאי עשתה כמדריכת אימון גופני בחיל האוויר. תכוניותיה הספורטיביות נגדעו באחת, כאשר בגיל 24, סבלה מהתפרצות מום מולד בכלי דם בעמוד השדרה והפכה משותקת בפלג גופה התחתון. סמואל עברה שיקום ארוך בבית לווינשטיין.
לאחר תקופת שיקום, השלימה סמואל את לימודיה האקדמיים ובתוך כך סייעה להקמתה מחדש של נבחרת הנשים של ישראל בכדורסל, הפעם בכיסאות גלגלים. מפגש עם לימור גולדברג, מנהלת פרויקטים באתנה, העמותה לקידום ספורט הנשים בישראל, הוביל אותה לענף החתירה.
“לימור היא זו ששכנעה אותי לעבור לחתירה. היא הייתה זו שעודדה אותי ותמכה בי לאורך כל הדרך. כדורסל זה הלב שלי, אבל אני שמחה שבחרתי בענף החתירה ומאושרת מהעובדה שאני מגיעה להישגים”, אמרה סמואל בראיון לעיתון. את דרכה בענף החתירה הפראלימפית החלה סמואל במרכז דניאל לחתירה ב~2010.
באותו ראיון אמרה סמואל: “מהרגע הראשון שזה קרה, ידעתי שאני לא יכולה לשנות את זה, אבל החלטתי שאני אשלוט בחיים שלי. לא נכנסתי לדיכאון ולא התעסקתי בשאלה למה דווקא אני. העיסוק בספורט הוא הכוח המניע שלי לעשייה”, מעידה סמואל.
יום העצמאות ה-71 למדינה זכתה מורן סמואל יחד עם מנשה זלקה להדליק משואה בטקס הממלכתי בהר הרצל. “הספורטאים הפרלאימפיים שמהווים דוגמה לכל ילד וילדה עם וללא מוגבלויות, שעם כל ניצחון מוכיחים שאין דבר בלתי אפשרי”, אמרה סמואל בהתרגשות בטקס.
מורן סמואל בנתה משפחה לתפארת, חובקת שני ילדים.


